Notícies

 • El passat 18 de juny, Miquel Mir, president de l’OPP de Palamós, i Cristina Mañas, gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós, van participar en una entrevista a Ràdio Capital per explicar la col·laboració entre l’OPP i la Fundació Àurea.

  Llegir més
 • El proper 31 de maig s’inaugura l’exposició “Surcando Mares” en col·laboració amb la Kofradia – Itsas Etxea

  Llegir més
 • El passat 25 d’abril, l’Organització de Productors de Palamós (OPP) va participar a la fira SeaFood 2024, celebrada a Barcelona.

  Llegir més
 • El passat dijous 19 de març va tenir lloc la reunió d’assemblea de l’Organització de Productors Pesquers.

  Llegir més
 • El pròxim dilluns 11, dimarts 12 i dimecres 13 de març tindrà lloc el Fòrum Gastronòmic de Girona al Palau de Fires de Girona.

  Llegir més
 • Els pròxims dies dimecres 6 i dijous 7 de març tindrà lloc, al Museu de la Pesca de Palamós,  la X trobada organitzada per l’MSC amb el títol de “Juntos mejor”.

  Llegir més
 • El passat dissabte 2 de març, va tenir lloc el IV Fòrum de l’Associació Catalana de Dones de la Mar a Barcelona al BISC (Barcelona International Sailing Center), sota el programa “Teixint xarxes per la sostenibilitat”.

  Llegir més
 • La setmana passada, del 14 al 16 de febrer, l’Oriol Trenchs, cap d’Operacions i Comercialització de l’Organització de Productors Pesquers de Palamós, i Antonio Cayuela, pescador d’arts menors de la flota pesquera de Palamós, van viatjar a Tarifa per aprendre noves tècniques i mètodes de la pesca de la tonyina.

  Llegir més
 • El mes de febrer ve carregat de formacions! Pren nota de tots els cursos i formacions que impulsem des de l’OPP.

  Llegir més
 • El dilluns 19 de febrer comença el curs de Patró Costaner Polivalent a la Confraria de Palamós. Té una durada d’un any i està dividit en tres períodes de formació: del 19/02 al 27/06, del 25/09 al 13/12 i l’última part a principis del 2025. Aquesta és una de les diferents ofertes formatives que oferim des de l’Organització de Productors de Palamós, que ens permet apropar el mar i el seu tarannà a totes aquelles persones que tinguin ganes de formar-se en l’àmbit pesquer.

  Llegir més
 • El dijous 16 de novembre, va tenir lloc la III Jornada de reconeixement per les empreses del Baix Empordà socialment responsables. El Consell Comarcal del Baix Empordà, juntament amb tots els ajuntaments de la comarca i amb el suport del Departament de l’Empresa i Treball i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, va retre homenatge a totes aquelles empreses que han destacat per dur a terme actuacions responsables, per la seva contribució al desenvolupament social i econòmic del territori i per la integració i promoció laboral durant els mesos de gener fins l’octubre d’aquest any.

  Llegir més
 • El dimecres 15 de novembre va quedar iniciat el període de veda de la pesca d’encerclament a la Costa Brava. Aquest període de veda finalitza el 15 de gener del 2024. La flota d’encerclament de la Confraria de Pescadors de Palamós queda amarrada a port fins que aquesta finalitzi. 

  Llegir més
 • L’Aquàrium de Donostia va acollir el passat 28 d’octubre la 3a edició de la gala Kofradia Itsas Etxea Sariak. La directora de l’OPP, Cristina Mañas, i el president de l’organització, Miquel Mir, van pujar a recollir el premi.  Els diferents premis, atorgats aquella gala, son un reconeixement que el sector de la pesca artesanal fa a totes aquelles entitats i persones que han recolzat, divulgat i impulsat el sector pesquer.

  Llegir més
 • Setembre marca l’inici del curs escolar i també la tornada a la rutina per una part molt important de la població. Des de l’Organització de productors pesquers de Palamós us proposem dues formacions per encarar aquest inici de curs.

  Llegir més
 • A l’Obrador de peix es podrà elaborar producte de venda i permetrà acostar el peix de proximitat a centres escolars i sanitaris L’Organització de Productors Pesquers de Palamós (OPP) ja compta amb el seu propi obrador de peix: un nou equipament que neix amb la finalitat d’elaborar producte de venda, acostant el peix de proximitat a col·lectivitats com els centres escolars i sanitaris de la seva àrea d’influència.

  Llegir més
 • Durant aquesta setmana, els alumnes de la formació per aprendre l’ofici de pescador han començat els bateigs de pesca, experimentant l’ofici en primera persona a les diferents barques de pesca de la Confraria de Palamós. 

  Llegir més
 • El dimarts 16 de maig es va dur a terme la formació: Com actuar en cas de captura accidental de tortuga marina, organitzada pel CRAM a les 17:30 a la Confraria de Pescadors de Palamós. Acte seguit es va dur a terme l’alliberament de la tortuga capturada accidentalment que ha estat recuperant-se al CRAM.

  Llegir més
 • L’OPP – Organització de Productors de Palamós participa en la 29a edició del Seafood Expo Global, que tindrà lloc al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona del 25 al 27 d’abril. Des de l’OPP es vol aprofitar aquesta oportunitat de presentar el projecte en un entorn professional i de sector, com és al SEAFOOD que, a més, coincideix en dates amb la propera inauguració del nostre obrador del peix. Aquest projecte, que ha estat clau per a l’OPP, ens permetrà acostar el peix fresc, de qualitat i de proximitat a escoles i hospitals.

  Llegir més
 • L’OPP és un dels ens que posen en marxa aquesta formació, que és una nova proposta de la mà del Consell Comarcal del Baix Empordà, l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, la Confraria de Pescadors de Palamós, la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea – Fons Europeu Marítim i de la Pesca-. Aquesta formació gratuïta busca fomentar els oficis de mar entre els joves, per revertir la manca de relleu generacional. Si t’agrada el mar la pesca pot ser el teu ofici.

  Llegir més
 • Durant aquesta setmana ens podeu trobar al Saló dels Oficis i les Professions que se celebra el dimarts 28 de febrer i dimecres 01 de març al Palau Firal de Sant Antoni de Calonge. Des de l’OPP tenim l’objectiu de donar a conèixer la professió de pescador, i creiem que el saló és l’entorn òptim per a dur-ho a terme. En aquesta edició comptem amb el suport del GALP Costa Brava i la participació d’en Miquel Ferrés.

  Llegir més
 • Aprèn a fer servir un software de navegació Des de l’OPP us proposem una nova formació especialitzada en softwares de navegació a càrrec de Frederic Algalarrondo. En aquesta formació tractarem el software de navegació marítima Timezero, en una única sessió el 28 de febrer de 16:00 a 18:00h.  

  Llegir més
 • Gestió a la Mar + Gestió al Despatx = Gestió Eficient Des de l’OPP us portem una nova proposta formativa a càrrec de Marta Ponsa i Joan Ponsa. En aquesta formació tractarem la gestió empresarial d’embarcacions de pesca en format monogràfic, en una única sessió el 24 de febrer de 9:30 a 11:30h.

  Llegir més
 • El proper dimarts 7 de febrer s’allibera una tortuga que l’embarcació Concha va salvar fa unes setmanes. – DATA AJORNADA – El passat 5 de desembre l’embarcació palamosina Concha va capturar accidentalment una tortuga marina. Seguidament es va donar avís al CRAM – Centre de recuperació d’animals marins -, que va activar el protocol de recuperació d’aquestes espècies.

  Llegir més
 • De l'1 de gener a l'1 de març està establert com a període de veda per la flota d'arrossegament de Palamós. Totes les barques d’arrossegament romanen aturades durant aquest període. Aquesta veda s’inclou a diferents plans de gestió: ✔️ Pla de paralització de la flota d’arrossegament amb port base en Palamós ✔️ Pla de Gestió de la Gamba Vermella de Palamós Aquesta veda afecta la pesca de productes de proximitat com la gamba vermella, gamba blanca i l’escamarlà.

  Llegir més
 •   Des de l’OPP us oferim una nova formació, a càrrec de Toni Bardera, per aprendre a gestionar les emocions i potenciar la comunicació assertiva, la resistència i la resiliència. 🔹Gestió emocional 🔹Comunicació assertiva 🔹Resistència 🔹Resiliència Prepara’t per afrontar els reptes de la pesca que es prepara aquest 2023 📌 La formació tindrà lloc els dies 13, 20 i 27 de gener de 2023 de 10 a 12h a la Casa del Mar ✏️ Inscripcions a info@oppalamos.cat

  Llegir més
 • Miquel Mir, Patró Major de la Confraria de Palamós i president de l'OPP, ha participat en el projecte “Bo, sa i d’aquí” amb l’escola Ca n’Alzamora de Rubí, on ha explicat la seva feina com a pescador i les adversitats del món de la pesca en l’actualitat. Aquesta acció s’ha dut a terme amb l’objectiu de promocionar la qualitat i la traçabilitat del peix i marisc de proximitat.

  Llegir més
 • Ahir dimecres 30 de novembre es va realitzar a la UDG la lliçó inaugural de la Càtedra d’Estudis Marítims, on es va reconèixer la gran tasca del Doctor Joan Lluís Alegret com a director de la càtedra al llarg de la seva trajectòria. Elsa Lloret va fer una presentació sobre la conservació i l’envasament de peix i marisc.

  Llegir més
 • El restaurant “La Jovita” de Calonge, client de la Llotja de Palamós, formarà part del programa de TV “La Sobretaula”, un projecte audiovisual que neix per promoure la cuina de proximitat, per donar a conèixer la riquesa del país i els productors locals, i per descobrir racons de Catalunya amb interès gastronòmic, cultural i històric. En la gravació del programa de “La Jovita”, que serà el dia 2 de desembre, hi participarà el vicepresident de la Confraria de Pescadors de Palamós, Francesc Benaiges Samarra.

  Llegir més
 • Del 7 al 9 de novembre vam participar al Fòrum Gastronòmic de Barcelona per donar a conèixer el nostre producte, la nostra tasca, l’Espai de Peix i fer divulgació d’espècies poc conegudes i de la cultura pesquera de Palamós. Una gran experiència! Fins el dia 9 vam ser al recinte firal de Montjuïc, on vam ocupar l’estand 12-13 de la zona Prodeca. En aquest context, dilluns a les 11h vam fer una demostració de cuina de peix de Palamós a través d’un showcooking a càrrec dels cuiners locals Tomàs Brull i Pol Cabanas, que van elaborar un plat amb canana i gamba i un arròs amb pop, canana, gatet i gamba. Per concloure el Fòrum Gastronòmic, dimecres al matí vam fer una degustació de carpaccio de gamba de Palamós al nostre estand, de la mà de Toni Izquierdo Gourmet, empresa certificada amb la Marca de Garantia. Aquesta participació al Fòrum Gastronòmic s’emmarca dins la Mesura 4 del Pla de Producció i Comercialització 2022-23 de l’OPP de Palamós: Coneixement del mercat, comercialització promoció de la pesca.                    

  Llegir més
 • El principal objectiu de la mesura 3 del Pla de Producció i comercialització és prestar assistència als membres de l'OPP i formació amb relació a la legislació pesquera, promoció de pràctiques de pesca sostenible o seguretat a bord i formació en aquestes matèries.

  Llegir més
 • L’OPP crearà un obrador de manipulació de peix amb la finalitat d'elaborar producte per a la venda. Aquest obrador es construirà a les instal·lacions del port en una parcel·la de superfície de 1.132 metres quadrats concessionada per Ports a la Confraria de Pescadors. Una part de la producció anirà dirigida a la venda de centres escolars i sanitaris de la seva àrea d’influència.

  Llegir més
 • Aquesta OPP ha contractat una empresa de Galícia, experts en digitalització pesquera amb els quals s'està treballant per crear una base de dades pròpia amb totes les dades necessàries per a realitzar qualsevol mena de tràmit. A finals d'aquest 2022 es preveu tenir finalitzada aquesta base de dades. A inicis del 2023 es preveu la creació d'una aplicació mòbil per a armadors i mariners.

  Llegir més