La setmana passada, del 14 al 16 de febrer, l’Oriol Trenchs, cap d’Operacions i Comercialització de l’Organització de Productors Pesquers de Palamós, i Antonio Cayuela, pescador d’arts menors de la flota pesquera de Palamós, van viatjar a Tarifa per aprendre noves tècniques i mètodes de la pesca de la tonyina.Durant els dies de formació van embarcar-se a bord d’una embarcació que es dedica a la pesca de la tonyina per aprendre noves tècniques, tant de pesca com de manipulació d’aquesta espècie.

Com per exemple, la tècnica de l’Ike Jime. És una tècnica originària del Japó, molt utilitzada arreu del món, i consisteix a sacrificar la peça de peix evitant una mort per asfíxia. A més aquesta tècnica redueix el patiment de la tonyina, fent d’aquesta pesca una pesca més compresa amb el benestar animal.

D’entre els avantatges d’aplicar aquesta nova tècnica, aconseguim evitar que el peix pugui produir àcid làctic i que quedi impregnat a la seva carn i evitant efectes negatius com: el fet d’accelerar la degradació de la seva carn i provocar un gust metàl·lic si es consumeix cru.

L’OPP treballa cada dia per oferir el millor producte de proximitat. És per això que escull les formacions pensant en la implementació de noves tècniques de pesca i manipulació que ens facin avançar.

Consumir peix fresc, és veritablement sa, i aprendre aquestes noves tècniques, per implementar-les, ens permet revalorar el producte final i millorar-ne la qualitat.

 

Actuació cofinançada amb la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.