El passat dissabte 2 de març, va tenir lloc el IV Fòrum de l’Associació Catalana de Dones de la Mar a Barcelona al BISC (Barcelona International Sailing Center), sota el programa “Teixint xarxes per la sostenibilitat”.

Cristina Mañas, gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós, va participar en la taula rodona “Teixint aliances entre Organitzacions de Productors” a través de l’Organització de Productors de Palamós. Durant la taula rodona vam poder compartir experiències entre organitzacions de productors com l’OPP del peix Blau de Catalunya, l’OPP peix blau Catalunya Sud Tarragona i l’OPP, en creació, del Cap de Creus.

Hi van participar també diverses institucions i administracions del món de la pesca per tractar una gran varietat de temes que giren entorn l’evolució del sector pesquer. Com per exemple, la igualtat en matèria de gènere, el canvi climàtic i les mesures de sostenibilitat adoptades, i també les aliances entre organitzacions de productors del territori.

Participar en jornades com aquesta ens permeten compartir coneixement amb altres institucions i administracions del sector, que ens ajuden a millorar i a continuar posant el focus en la millora d’aquest, tenint en compte aspectes fonamental com el medi i el talent humà que el fa possible.

 

Actuació cofinançada amb la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.