El dilluns 19 de febrer comença el curs de Patró Costaner Polivalent a la Confraria de Palamós. Té una durada d’un any i està dividit en tres períodes de formació: del 19/02 al 27/06, del 25/09 al 13/12 i l’última part a principis del 2025.

Aquesta és una de les diferents ofertes formatives que oferim des de l’Organització de Productors de Palamós, que ens permet apropar el mar i el seu tarannà a totes aquelles persones que tinguin ganes de formar-se en l’àmbit pesquer.

La titulació de Patró Costaner Polivalent està enfocada a tota aquesta nova generació de mariners que tenim navegant a la Costa Brava per poder oferir-los l’oportunitat de fer un pas més en la seva carrera professional.

Amb aquesta formació podran exercir el comandament de vaixells de pesca fins a 24 metres d’eslora entre perpendiculars i 400 kW* de potència efectiva de la màquina, dedicar-se a la pesca costanera, de litoral o auxiliar d’aqüicultura i navegar a una distància de fins a 60 milles de la costa, per fora de les línies de base definides d’acord amb la Llei 10/1977 de 4 de gener, sobre mar territorial i la delimitació de les línies de base rectes establertes al Reial decret 2510/1977 de 5 d’agost.

A més les sortides professionals per excel·lència d’aquesta titulació són:
– Cap de màquines en vaixells de pesca amb potència propulsora no superior a 400 kW*.
– Oficial encarregat de la guàrdia de navegació en vaixells dedicats a la pesca de litoral.
– Oficial encarregat de la guàrdia de màquines en vaixells dedicats a la pesca de litoral.

Apostar per les noves generacions i creure fermament en el com treballen i la passió i les ganes que hi posen, és assegurar una continuïtat de bons patrons i mariners en aquest àmbit tan estimat: el mar i la pesca.

Des de l’OPP treballem cada dia per poder oferir la millor oferta formativa als mariners de la nostra costa, i així ajudar-los a avançar.

Actuació cofinançada amb la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.