El principal objectiu de la mesura 3 del Pla de Producció i comercialització és prestar assistència als membres de l’OPP i formació amb relació a la legislació pesquera, promoció de pràctiques de pesca sostenible o seguretat a bord i formació en aquestes matèries.

L’OPP acordarà i farà col·laboracions amb els organismes públics i les entitats privades vinculades a la prevenció de riscos laborals, com l’Institut Social de la Marina (ISM), els organismes de la Generalitat encarregats de la prevenció de riscos laborals, la Capitania Marítima, els instituts de formació professional a l’activitat marítima pesquera, escoles nàutiques, mútues d’accidents, empreses de prevenció de riscos laborals, etc.
També col·laborarà en formació específica amb l’Ajuntament de Palamós i amb la Fundació Promediterránia i l’Espai del Peix.

L’objectiu d’aquestes col·laboracions és la formació permanent de les tripulacions i armadors. També s’establirà una col·laboració permanent amb l’Escola Nàutica Pesquera de manera que l’alumnat pugui fer les pràctiques de mar en vaixells de Palamós i així també despertar les vocacions i que coneguin les oportunitats laborals que ofereix aquest port.
Els cursos que es realitzen a Palamós a finals d’aquest 2022 són:
· Mariner Pescador – Palamós, del 21/10/2022 fins al 07/11/2022
· Formació Bàsica en Seguretat – Palamós, del 08/11/2022 fins al 16/12/2022.

L’any 2023 es realitzaran més cursos, sent Palamós, Roses i Blanes, les destinacions més probables de la realització d’aquests cursos.