L’Aquàrium de Donostia va acollir el passat 28 d’octubre la 3a edició de la gala Kofradia Itsas Etxea Sariak. La directora de l’OPP, Cristina Mañas, i el president de l’organització, Miquel Mir, van pujar a recollir el premi. 

Els diferents premis, atorgats aquella gala, son un reconeixement que el sector de la pesca artesanal fa a totes aquelles entitats i persones que han recolzat, divulgat i impulsat el sector pesquer.


L’OPP va ser guardonat amb el Premi Kofradia-Itsas Etxea a la diversificació. La Kofradia Itsas Etxea Sariak va donar visibilitat a la feina d’una organització que impulsa projectes per la bona diversificació del sector i que és l’exemple d’un cas de bones pràctiques. 

L’organització de productors de la pesca de Palamós neix amb l’objectiu de representar i defensar els interessos i drets de les persones associades, i, cada any planifiquen les properes accions en funció dels objectius marcats.

Podem trobar dins del llistat de bones pràctiques, accions com: fomentar la millora de la comercialització de la pesca, fomentar l’extracció de recursos marins vius d’una forma responsable, equilibrada, competitiva i sostenible, així com millorar les condicions de treball i vida de tots aquells que treballen al mar.