L’Organització de Productors Pesquers de Palamós (OPP Palamós) ha participat aquest mes de maig al Seafood 2025, la fira internacional del sector pesquer que s’ha celebrat a Barcelona. La participació ha inclòs dues accions destacades: un showcooking conjunt amb l’OPP del Peix Blau de Catalunya i el reconeixement institucional al projecte ALAVORA, del qual l’OPP és entitat col·laboradora.

Durant el showcooking, el cuiner Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc, va elaborar tres plats amb producte de les dues OPP participants:

– Sardina marinada amb ajoblanco
– Sorell amb encortits i vinagreta de pinyons
– Suquet mariner de canana, patates i all i oli d’algues

Aquest darrer plat incorporava el nou concentrat de gamba i mar desenvolupat per l’OPP Palamós, que es va presentar oficialment durant l’acte.

A més del showcooking, la jornada va comptar amb el reconeixement al projecte ALAVORA, impulsat per l’Hospital de Palamós i coliderat per diverses entitats del territori, entre elles l’OPP. El projecte fomenta el consum de peix local a través d’un sistema de taquilles intel·ligents per a professionals sanitaris, i va ser destacat com a exemple d’innovació, proximitat i promoció del producte pesquer dins l’entorn laboral.

La participació al Seafood 2025 consolida el posicionament de l’OPP de Palamós com a referent en qualitat, sostenibilitat i innovació dins del sector pesquer, i mostra com les aliances entre agents del territori poden generar iniciatives amb valor social, econòmic i ambiental.