El passat dissabte 12 de juliol, l’OPP de Palamós i el Museu de la Pesca van organitzar una jornada gastronòmica dedicada a la tonyina, una espècie emblemàtica capturada per la flota local.

L’activitat va començar amb la presentació d’una tonyina sencera exposada a la barra, que va despertar molt d’interès entre el públic. Tot seguit, es va oferir una explicació sobre el projecte d’atordiment i la tècnica Ike Jime, un mètode que garanteix un tractament respectuós i una qualitat òptima del producte.

El pescador Joan Massaguer va compartir la seva experiència en la pesca de tonyina a Palamós, mentre que Oriol Trenchs va mostrar el tronqueig i el tall de les diferents parts del peix, que en Narcís va preparar per oferir un tast variat i representatiu.

La sommelier Laura Serrano de @losvinosdelaura va completar la jornada amb una selecció de vins del territori, explicant-ne els maridatges i matisos.

Una activitat pensada per acostar la cultura marinera, posar en valor la pesca responsable i difondre la qualitat del producte local.
Gràcies a totes les persones que van venir a compartir aquesta experiència amb nosaltres!